Друк
PDF
28
січня
2017

Невідомі спалили автомобіль громадського активіста і правозахисника Олександра Дядюка

alt

Подія сталася близько 4 ранку 28 січня. "Близько третьої години ночі я виглядав на балкон, все було тихо і спокійно, а вже близько четвертої мені подзвонила в двері поліція. У дворі вже палала моя машина, сусіди вже  вибігли і переставляли свої автомобілі, щоб вогонь не перекинувся", - розповів Дядюк.

Він пов’язує цей інцидент з його правовою боротьбою з забудовою компанії "Buidling Development Holding" у Петропавлівській Борщагівці.

"Із тих пір, як я веду справи по "Празькому кварталу-2" у цієї будівельної компанії, я отримую численні погрози в інтернеті та по телефону, мовляв мене вб’ють,закопають. Постійно залякують", - сказав адвокат.

 

На даний час два будівельних об’єкти компанії Building Development Holding вже зупинено – це "Празький квартал-2" та "Ехо парк".

Держархбудінспекція виявила низку грубих порушень і скасувала всі дозвільні документи та призупинила будівництво також активісти та ДАБІ виграли суди проти забудовника.

Крім того, 24 січня 2017 року громада виграла суд в апеляційній інстанції щодо скасування Генплану села Петропавлівська Борщагівка, за яким Building Development Holding мала звести висотки на місці Вуміського лісу.

Апеляційну скаргу подала Петропавлівсько-Борщагівська сільрада та забудовник.

Забудовник-монополіст втрачає можливість заробити сотні мільйонів доларів,тому очевидно, що він залякує активістів, які ведуть з ним виключно правову війну
http://kiev.pravda.com.ua/news/588c9ac65ba74/

Автор: Владимир Бондарь

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian