Друк
PDF
26
жовтня
2017

Влада розпочала зачистку активістів

alt

Вчора був затриманий голова ГО "Кияни об'єднуємось" Олександр Дядюк, а в його квартирі проведенний обшук. Зусиллями наших активістів і небайдужих киян Олександра відпустили додому. Припускаємо, що це чергове "замовлення" забудовників, яким "Кияни об'єднуємось" дуже заважають зводити нові будинки з численними порушеннями закону.

Нагадаємо, що до цього Олександу неодноразово погрожували - спалили автомобіль, а пізніше - жорстоко побили.

Сьогодні він опубліковав свою заяву на Facebook.

Шановні мої друзі (і недруги), хотів би нарешті розяснити ситуацію щодо обшуку в моїй квартирі і мого вчорашнього затримання.

Я завше намагаюсь зменшити відсоток субьєктивного і збільшити відсоток обьєктивного, а тому намагаюсь посилатись на документи. Тому, давайте розглянемо ухвалу про проведення обшуку.
По перше:

Серед трьох осіб, яких у чомусь підозрюють, мого прізвища немає, у мене проведено обшук, лише тому, що я представляв інтереси декого з них у судах.
По друге:

В ухвалі чітко зазначщо, що кримінальна справа порушена за заявою забудовника Кукси, у звязку з тим, що начебто блокують йому будівництво по вул. Садова, 51 (Празький квартал-2).
Проте, ті хто слідкує за моїми дописами у фейсбуці, знає, що ще біля чотирьох місяців тому, ініціативна група, з якою я працював по Пражському кварталу 2, відмовилась від моїх послуг і навіть відкликала мою довіренсіть. Вони найняли зовсім іншого юриста, який і представляє їх інтереси з того часу.

З того часу, я не був у жодному суді, стосовно громадянина Кукси чи його забудови, не писав жодних скарг чи позовів стосовно цієї забудови та не був з ініціативною групою ні в ДАБІ ні в жодному іншому органі влади. Ще раз повторю - у них уже давно інший юрист, який і представляє їх інтереси.
Таким чином, навіть якби я хотів би щось вимагати з пана Кукси, у мене немає жодних важелів впливу на нього, щоб щось вимагати, бо повторюсь ще раз, вже давно немаю до цього жодного відношення.
По третє (щодо мого затримання):

Після обшуку мене силоміць (і без жодної повістки) посадили до автівки і повезли в Шевченківський райвіддл поліції, при цьому збрехали моїй дружині, що везуть в зовсім інше місце, де вона і просиділа з адвокатом 4 години, незнаючи де я.

Мені відмовились надти можлиість звязатись з адвокатом і отримати адвокатську допомогу.
А на моє запитання - то ж в якому статусі мене затримано і примусово доставлено до Шевченківської поліції, мені відповіли, що ніхто мене не затримував і що я САМ просто рвався до них і вони дуже відбивались, але так і не змогли відбитись від мого навязливого бажання попасти до них.

Який у мене статус, я так і не зрозумів до самого кінця, так як жодний протокол допиту не вівся, а відбувалсь льогкая і фрівольная бесіда, де слідчи схиляли мене визнати, що це саме я вимагав гроші від президента Кенеді, а коли той відмовився платити, до "заказав" Кенеді Лі Харві Освальду.
Я їм пояснив впринципі все те ж, що написав вище - що я із усіх справ повязаних з Куксою і Пражським кварталом-2, вийшов ще 4 місяці тому і не маю до них жодного відношення.

Було все - і гра в доброго і злого слідчогоі задушевні бесіди, але врешті решт, вже ввечері, не отримавши мого зізнання у вбивстві Кенеді, слідчі з сумом сказали, що вони відпускають мене, але щоб я підписав повістку, що начебто вони мене о 13-00 викликали. Я відмовився і почалось затягування часу - вперемішку - погрозами і вмовляннями.

У мене дві операції на серці, діабет, гіпертонія і аритмія, до вечора мені стало зле, почалась аритмія і боліти серце і я (маю гріх) врешті решт здався - та підписав ту горезвісну ухвалу (будь воно неладне).
Ще раз - жодного протоколу допиту, чи будь яких інших законних слідчих дій, щодо мене не вчинялось, була легка "нєпрінуждьонная" бесіда.

Ах да, чуть не забув - значна частина нашої "співбесіди" складалась з полямяних промов слідчого (Цицерон відпочиває), де він палко намагався мене переконати, що відводити на себе безкоштовно по гектару землі (як це зробив сільський голова Кодебський) - без сплати жодних податків до бюджету села, начебто для ведення сільського господарства, а потім без усякого селянства - швидка зміна цільового призначення під будівництво та відчудження іншій особі за договором дарування (ну щоб знову неплатити податки селу) - це еталон законності. Ну і що треба забудувати все до останнього клаптика в Києві і навколо - бо переселенцям з Донбасу ніде жити (ну і стандартний набір фраз про патріотизм).

Таку полумьяну і натхненну промову я бачив лише у документальному кіно - виступ Троцького перед матросами.

По четверте:
В ухвалі вказано, що нєкій каварний зладєй Дядюк, займався підготовкю позовів до суду і в подальших судових засіданнях з приводу блокування вищевказаного будівництва.

Ну як можна так нагло і безсовісно пересмикувати?

Насправді, в судах не розглядався (принаймні за мій час)жоден позов Єфремова чи будь кого іншого щодо заборони цієї забудови чи тому подібне.

Насправді ВСІ суди - це були суди за позовами САМОГО КУКСИ, до ДАБІ, і в деяких із цих справ ми були злучені лише в якості всього навсього третіх осіб. Але напевно наше "кривосуддя" уже давно втратило здатність червоніти.

По пяте:
Цю ухвалу я показував ряду дуже досвідчених і фахових адвокатів - пану Роману Титикалу, який і приїхав мене захищати (і якому я неймовірно за це вдячний) і ряду інших дуже досвідчених адвокатів. Всі вони в один голос сказали, що за всю їх тривалу практику, такого вони ще не бачили.
Згідно зі змісту цієї ухвали, з 24 жовтня 2017 року в Украні відмінено конституційне право громадян на звернення до суду та органів влади.

Тобто, з 24 жовтня 2017 року - вся адвокатська чи будь яка інша юридична та правозахисна діяльність - є злочинною і виявляється, всякі там холопи вже не мають права турбувати "реальних пацанів" з баблом, шукаючи захисту своїх прав у суді, чи звертаючись із заявами чи скаргами до компетентних органів.

Відтепер, будь хто хто напише скаргу на дії будь якого забудовника чи неприведи господи подасть позов (або представлятиме інтереси людей в суді) - є злочинець.

І шосте:
Я не можу сказати абсолютно впевнено щодо Людмили Котенко (я її не так добре знаю), проте знаючи що наразі ситуація з правоохоронними органами значно гірша чим у сумновідомі 90-ті і що наразі ці, "прости господи" "органи" дуже люблять займатиь провокаціями і підставами, я не спішив би робити висновки - нехай все розставить на свої місця суд (тим паче конституційну норму щодо того, що злочинцем назвати людину може лише суд, ще ніхто не відміняв), але я дуже добре знаю Єфремова і Сінчукова і знаю, як глибоко порядних людей.

До того, ж вони мають непогані заробітки і на тій вулиці немає хатів дешевше 300-500 тис.дол., і я ніколи не повірю, що вони щось вимагали з кукси. Неповірю і все.

Тому, те, що до цієї справи приплели Єфремова і Сінчугова, яких ніхто ні з чим не затримував взагалі, для мене однозначно означає, що це є суто замовна справа. І її метою є залякати всіх, хто виступає проти цієї незаконної забудови.

Як говориться - не вдалось залякати підпалами машин і побиттям - то замовим активістів поліцаям.
(До того ж вимагання групою осіб - це вже зовсім інша стаття, з більшими термінами увязнення, тому немаю сумніву, що Котенко зараз пресують (і брешуть обіцяючи золоті гори), щоб вона дала свідчення на інших - щоб було групове и більші терміни увязнення).

Наголошу - саме незаконної і це вже не моя субьєктивна точка зору - а рішення компетентного оргну ДАБІ України, який здійснив перевірку і він (а не ми) визнав це будівництво незаконним і зупинив його.
(Мені цікаво - а керіників ДАБІ, притягнули в якості співучасників - адже основну роботу здійснили саме вони - провели перевірки і скасували декларації).

PS: І це лише "проба пера".

Ми всі розуміємо, що будівельна мафія на прикладі Петропавлівської-Борщагівки вирішила "відкатати" технологію розправи з активістами взагалі. В Києві активісти зубатіші і голими руками їх не візьмеш, тому вирішили "повчитись" на перефирії, а там за вже "відкатаною" технологією будуть розправлятись з усіма активістами (а там технологія і перед виборами знадобиться).

На мене вже ніхто не ображається, коли я кажу, що стало набагато гірше чим при Януковичу. Такої корупції і безпардонності правоохоронних органів не було навіть тоді.

alt

Автор: Володимир Бондар

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian