Друк
PDF
02
вересня
2014

Тітушки побили лікарів та пацієнтів медзакладу!

alt
Фото: Володимир Бондар

Сьгодні до приміщення амбулаторії сімейної медицини, у якій зібралися медики та пацієнти (здебільшого люди похилого віку) вбігли невідомі особи кавказької зовнішності та почали жорстоко бити присутніх намагаючись викинути їх на вулицю. Декілька чоловік постраждало.

Медики амбулаторії сімейної медицини (вул. Трьохсвятительська, 7) спільно з пенсіонерами та інвалідами зайшли в незаконно захоплене тітушками приміщенні медзакладу та вимагали приїзду Кличка.

Міліція, яка приїхала на виклик пацієнтів, з незрозумілих причин допомагає тітушкам та викидає лікарів з пацієнтами на вулицю.

 Ще 6 серпня кількадесят тітушок силоміць захопили амбулаторію, у якій донедавно знаходився центральний шпиталь Майдану та збиралися медикаменти для бійців АТО.

Вже кілька тижнів поспіль бандити тероризують медперсонал лікувального закладу, не пропускають лікарів на робочі місця та перешкоджають лікуванню пацієнтів. На вході до амбулаторії виставили озброєних гумовими кийками тітушок. Медиків поставили перед фактом, що вони повинні остаточно покинути приміщення медзакладу до 7 вересня. Лікарям погрожували, що саме сьогодні викинуть на вулицю обладнання відділення хірургії.

Амбулаторія сімейної медицини обслуговує близько 7500 мешканців мікрорайону, з них понад 3000 пенсіонери, інваліди, люди літнього віку.
Всім переліченим категоріям пацієнтів "запропоновано" шукати собі лікувальні заклади у різних кінцях міста.

До замовлення та організації рейдерського захоплення причетні представники ТОВ "ТРІДЕНС". Ця рейдерська фірма ще з 2010 року намагається віджати приміщення клініки у комунальної власності міста, залишивши, таким чином, тисячі людей без належної медичної допомоги.

Довідка:
Садиба за адресою вул. Трьохсвятительська,7 є пам’яткою історії та архітектури.

Починаючи з 1943 року в будівлі за адресою вул. Трьохсвятительська,7 працювала районна поліклініка, яка забезпечувала медичною допомогою центр міста та навколишнє населення.

З 2002 року на її базі відкрито одну з перших в місті Амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, яка надавала медичну допомогу понад семи тисячам киян, третина з яких – люди літнього віку, для яких доступність медичної допомоги має життєво необхідне значення.

Однак, на приміщення в центрі столиці накинув оком представник "молодої команди" сімейства Черновецького - Андрій Чуб. Останній, наразі, переховується від правоохоронних органів та перебуває у розшуку.

Так, 08.02.2007р. рішенням Київської міської ради № 62/723 затверджено Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007 - 2010 роки.

19.02.2009р. рішенням Київської міської ради було включено до Програми приватизації нежитлові приміщення на вул. Трьохсвятительська, 7 літ. "А", "Б", "Г" та визначено спосіб приватизації шляхом аукціону.

Наказом Головного управління комунальної власності м. Києва від 19.11.2009р. визначена початкова ціна об’єкта приватизації 5 266 800 грн.
29.12.2009р. між Головним управлінням комунальної власності міста Києва та ТОВ "Профі Блінкер" укладено договір купівлі-продажу нежилого будинку загальною площею 1369,80м2 по вул. Трьохсвятительська, 7-а, за ціною 5 793 480грн.

17.08.2010р. між ТОВ "Профі Блінкер" та ТОВ "Тріденс" укладено договір купівлі-продажу нежилого будинку по вул. Трьохсвятительська, 7-а за суму 5 800 000грн.

Починаючи з 2009 року за участі тодішнього медичного керівництва міста почалися дії по урізанню функціональних приміщень Амбулаторії, скороченню його штату.

Для завершення незаконної оборудки навіть було зміщено Головного лікаря ЦРП Шевченківського р-ну м. Києва на скандальну особу Бодарецького Генадія Мартиновича.

Під його безпосереднім керівництвом та особистої участі було закрито Амбулаторію та вивезено медичне майно з цього приміщення.

Приміщення вивели з-під підпорядкування ЦРП Шевченківського району і передали під підпорядкування КП "Киїспецжитлобудексплуатація".

Незабаром, останнє в тайні від самих лікарів, медперсоналу та територіальної громади продало приміщення в приватні руки ТОВ "Профіблінкер" яке в подальшому перепродує ТОВ "Тріденс".

Кількість судів по поверненню приміщення вражає - їх було понад 20.

alt

Автор: Сергій Мельниченко

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian