Друк
PDF
09
листопада
2023

ЯК РЄШАЛИ СТОЛАРА І МИКИТАСЯ ПОЛЬЗУЮТЬ НАЦІОНАЛЬНКУ КОМІСІЮ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ, ЯК «ДЄВОЧКУ ПО ВИЗОВУ» У СВОЇХ КОМЕРЦІЙНИХ ІНТЕРЕСАХ




Нещодавно у відео я розказував, як сімейка Микитасів (cам Микитась, його дружина і теща) намагаються збанкрутити підприємство Микитася «Укрбуд девелопмент» - для того щоб вивести з податкового арешту нерухоме майно банкрута (а це мільйони і мільйони доларів) - і оформити це вже очищене від обтяжень майно на свої фірми. https://www.youtube.com/watch?v=eRlwEi3qjF4&t=94s
Саме фірми дружини та тещі Микитася мали стати головними кредиторами, очолити комітет кредиторів, призначити свого Розпорядника майном – і самі собі за три копійки продати нерухомість банкрута. А вже потім цю нерухомість очищену від обтяжень можна буде продати за справжню ціну – щоб Микитасю з коханою дружиною і дорогою тещою було за що доживати ситу старість десь у теплих і сонячних країнах.
Але всі плани поламала фінансова компанія «Житло-капітал», яка представляє інтереси громадян-інвесторів, які інвестували свої кошти в забудови Укрбуда і заявила свої (інвесторів) кредиторські вимоги, щ складають понад 80% вимог.
І вся хутровумна схема сімейки Микитасів летить в унітаз.
Гвалт! Каравул! Пробі!
І «сімейка» в паніці звернулась за допомогою до «Старшого брата» - Столара, який кажуть і водить зараз на поводку свого домашнього пітомця Микитася – ПАМАГІТЄ!
РЄШАЛИ
При кожному корумпованому державному органі влади – є така неофіційна, але дуже впливова особа – «РЄШАЛА».
Як правило, ця особа не займає жодної офіційної посади, ну максимум позаштатний радник, але «рєшаєт» ВСЕ і по ступеню впливу, є фактично другою особою в цьому органі.
Є такий «Рєшала» і в Національній комісії з цінних паперів – це Ельнур Мехтієв.
За основною посадою він – фінансовий директор девелоперської компанії Столара ENSO. https://thepage.ua/experts/elnur-mehtiev
І хоча сам Столар запересує свою приналежність до ENSO, але видання «Українська правда» стверджує, що ENSO – це таки його туфля https://www.epravda.com.ua/publications/2020/12/3/668771/
А за сумісництвом Ельнур Мехтієв тихий і скромний позаштатний радник Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Настільки скромний і тихий, що керівництво Національної комісії дуже ретельно приховує інформацію про цього цінного «кадра». Але те, що він дійсно радник НКЦП – слідує із Постанови Кабміну, якою його включено ще й до якоїсь експертної ради (видать і там потрібні цінні рєшали) і в цій Постанові вказано – що він саме радник Нацкомісії з цінних паперів. https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0063201-22#Text
Саме по собі перебування на посаді радника Голови Нацкомісії – фінансового директора забудовника (девелопера) – уже породжує конфлікт інтересів. Адже Нацкомісія регулює діяльність фондів через які залучаються інвесторів багато забудовників, які є природними конкурентами ENSO і Столара в цілому, а тому це вже нонсенс.
Але в нашому випадку ми маємо справу з відвертим беззаконням!
12 вересня 2023 року (як кажуть злі язики, по просьбі товаріща Столара, переданій через рєшалу Ельнура і підкріпленій вагомими і приємно шуршащими доказами), Нацкомісія з бодуна виносить Постанову № 188-ДУМ, якою за надуманими підставами, незаконно зупиняє ФК «Житло капітал» ліцензію на провадження професійної діяльності на ринках капіталу - діяльності з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю на строк до 12.03.2024.
Разом з Ельнуром, особливо старався «за Вадіка» член комісії Юрій Бойко.
(хоча злі язики кажуть, що любов підкріплена дуже «вагомими аргументами».
І незаконність такої Постанови випливає не лише з того факту, що вона вже оскаржена у суді і суд уже зупинив її дію https://reyestr.court.gov.ua/Review/114161707
але і що саме прикольно – з точки зору самої комісії
Адже в аналогічній ситуації, коли до Комісії звернулись інвестори інших фондів, іншої Фінансової компанії – «Гарант капітал» (яка належить Столару і Кушніру) з аналогічним проханням здійснити перевірку то кажуть, що члени комісії ридали гіркими сльозами, рвали на голові волосся, але відповіли заявникам – НЄ МАГУ. Про що вказано в листі Комісії, копія якого додається.
Устами керівника апарату комісія відповіла:
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 №64 «Про введення воєнного стану в Україні».
Тому і хотіли б би перевірити «Гарант Капітал» - але НЄ МОГЬОМ!
Тобто, перевірити Фінансову компанію Столара і Кушніра ніззя (закон не дозволяє), а перевірити фінансову компанію на яку уже сам Столар дв команду фас – МОНА і НУНО.
Це при тому, що у ФК «Гарант капітал» тих порушень раз в десять більше. Чого варте лише те – куди поділись майже триста мільйонів гривень, які були перераховані на рахунки ФК «Гарант капітал» після продажу майна банкрута банку «Аркада» і які мали бути використані на відновлення будівництва ЖК «Еврика» і ЖК «Патріотика», але будівництво ніхто так і не відновив і де грошики також невідомо.
І ладно, якби це були просто тьорки між бізнюками, але ж в результаті крайніми залишаться прості люди, які інвестували свої кошти у будівництво житла через «Житло-капітал». І буде як у тій старій присказці – «Пани чубляться, а у мужиків чуби тріщать»!
Бо блокування роботи Фінансової компанії» блокує її роботу з коштами клієнтів, з можливістю фінансувати будівництво об’єктів, у разі відновлення такого будівництва.
Люди ще ніяк не оговтаються від банкрутства Укрбуда та зупинення будівництва на об’єктах, які були передані від Укрбуду до Київміськбуду, а товаріщі Столари-Микитасі (з допомогою рєшал» - вирішили вкінець знищити навіть саму потенційну можливість відновити забудови.
Тому інвесторам, яким як говориться – відступати уже нікуди, напевно доведеться зібратись великим, великим гуртом і піти на особистий прийом до Голови Нацкомісії Руслана Магомедова, со товаріщі Бойко і гопкомпанія (і гарно, моцно так сходити) і спитати дарагога Руслана Садрудиновича, со товаріщі – що ви творите?
Що ми, інвестори вам поганого зробили?

Автор: Олександр Дядюк

Please register or login to add your comments to this article.
Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian